Schoolkamp

 

Schoolkamp Expeditie Zuiderhorn, beleef het Camp van je leven!

 

Beste kinderen, juffen en meesters,

 

Schoolkamp Expeditie Zuiderhorn is een samenwerking van Camp Zuiderhorn en
buitensportbedrijf Leef Outdoor. Een kleinschalig driedaags geheel verzorgd schoolkamp voor kinderen vanaf groep 6, waarin samenwerken, bewegen en plezier centraal staan.

 

Van maandag t/m woensdag  

 

Programma van het schoolkamp

 

Tijdens het schoolkamp zijn de kinderen samen de hele dag buiten in de weer. Buiten in de natuur bezig zijn, daar word je blij en gelukkig van, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, en dat merk je tijdens het kamp. Alle survival- en outdooractiviteiten staan onder de verantwoorde deskundige leiding van Leef Outdoor.

Dag 1

De kinderen werken in teams samen bij allerlei spannende opdrachten en proeven, zoals de vuurproef en de zintuigenproef. Ook maken ze een avontuurlijke speurtocht door het Warffumerbos, dat in de buurt van de camping ligt. Eten voor de avond maken ze zelf, bij het kampvuur.

Dag 2

De volgende dag is het tijd voor kanovaren en boogschieten.

Na de lunch gaat de hele groep een uitstapje maken, er zijn drie mogelijkheden:

A. Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum
B. DoeZoo Insektenwereld in Leens of 
C. Adventurepark Waddenfun in Wehe-den- Hoorn 

A. Via een speurtocht door Warffum even wandelen naar Het Openluchtmuseum. Na afloop van dit uitje gaat iedereen zelf koken met de campingkok.

B. en C.  Waddenfun en DoeZoo zijn per fiets bereikbaar. Het is ongeveer een uur fietsen. Op deze twee locaties heeft de groep een arrangement inclusief patat, een snack en wat te drinken.

Dag 3

Op de laatste dag nog een vleugje magie en spel … Geeft Het Magische Tip voor de Toekomstspel je DE gouden tip voor de toekomst???

Na zoveel buitenpret, activiteit en spelletjes is het heerlijk slapen in trekkershutten en blokhutten.
Eten en feesten kan allemaal in het Camphuis, de gezellige groepsruimte van Camp Zuiderhorn, waar ook een piano staat.. Tevens een ideale plek voor de Bonte Avond.

 

Meer weten? Lees er alles over op onze speciale website     SCHOOLKAMPGRONINGEN.NL.

 

 

 

 

 

Groepsuitje?

Interesse in onze faciliteiten voor groepen? lees meer