Over de camping

Open van 1 april tot 1 oktober

GEEN toeristenbelasting
Huisje en hutten zijn ook per nacht te huur
Gratis gebruik overdekte groepsruimte met keuken
Gratis WIFI
Honden welkom
17 ruime (autovrije) kampeerplaatsen
36 bedden in strandhuisje en 5 hutten
Verharde camperstrook
Schoon sanitair, chemisch toilet
Kano- en fluisterboot verhuur
Mountainbikes te huur
Speeltuin, survivalbaan, speelgoed, hutten bouwen
Kampvuurplaats (hout verkrijgbaar)
Magma Tuinhaard met hout, BBQ of pizza bakaccessoires
Was– en droogmachine
Zelfschenkerij
Gratis parkeerplaats
Plattegrond terrein
Vlindertuin
Kaasbus
Stempelpost Pronkjewailpad

 

Bekijk onze film voor een eerste indruk van de camping en de omgeving:

 

 

Kleine camping in Nederland

Houdt u van kleine campings? Op ons door bomen omzoomde terrein (1 ha.) in het uiterste Noorden van Nederland geniet u van rust en ruimte. Ook uw hond is welkom op onze gezellige kleine camping!

Wij zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel / Trekkershutten.nl en een van de geselecteerde betere kleine campings van de ANWB in Europa:

 

Kamperen, hutten & huisje

Kies uit één van de 17 zeer ruime kampeerplaatsen. Of voor één van de 6 bijzondere hutten en huisjes. Op het campingterrein zijn in de hutten en huisjes samen 36 bedden beschikbaar! Overnacht eens nostalgisch in een echte bedstee, slaap met z’n veertienen tegelijk in het Trekkershuis of met z’n achten in de Blokhut. Het knusse kampeervat in de ronde vorm van een biervat heeft plek voor twee.

Liefst een eigen badkamer? Kies dan voor het strandhuisje.

 

Groepsruimte 

 

 

In de overdekte gezellige groepsruimte, het Camphuis, staan alle kookfaciliteiten en servies gratis tot uw beschikking (magnetron, oven, koelkast, gasfornuis, waterkoker, koffiezetapparaat). Ook vindt u hier boeken, tijdschriften, informatiefolders en een piano.

 

Kampvuur en Magma tuinhaard (zelf pizza’s bakken of barbecuen)

Barbecuen of een kampvuur maken op de vuurplaats? Het mag allemaal. Netzakken met hout (10 kg.) zijn op de camping verkrijgbaar.


Liever een vuurtje stoken bij je eigen kampeerplek en daar pizza’s bakken of barbecuen? Huur dan de Magma tuinhaard, voor een aangename sfeer en optimale warmte. 

 

Speeltuin, survivalbaan, boten en mountainbikes te huur


Kinderen spelen veilig in de centraal gelegen speeltuin of het speelhutje. Er is hout, een timmerkist en genoeg ruimte om zelf hutten te bouwen. Trampolines, skelters en ander speelgoed, alles is vrij te gebruiken. Voor de echte sportievelingen is er een survivalbaan! Kano’s, kajaks en een stoere fluisterboot  en twee mountainbikes zijn op de camping te huur. 

 

Sanitair

Op het terrein zijn vijf heerlijk warme douches, vijf toiletten, wastafels met warm en koud water, een stortplaats voor chemisch toilet. Alles eenvoudig en dagelijks gereinigd.

 

Camperplaatsen en parkeerplaatsen

Een verharde kampeerstrook is vooral tijdens regenachtige periodes dé oplossing voor uw camper of caravan. Auto’s parkeren op de speciale parkeerplaats. Zo blijft het veld extra veilig voor kinderen. 

 

Zelfschenkerij en winkeltje

Bij de entree vindt u onze zelfschenkerij. Dagelijks geopend voor een drankje, koek of ijs. Het winkeltje in de receptie biedt u onder meer streekproducten uit Groningen. Ook in cadeauverpakking, of stel zelf een pakket samen.

 

Plattegrond van het terrein:

 

Vlindertuin

In samenwerking met de Groene Koepel en De Vlinderstichting hebben wij een kleine vlindertuin aangelegd op het campingterrein. Hierdoor wordt het nectaraanbod voor vlinders sterk verbeterd en kunnen de vlinders voedsel, warmte en beschutting vinden.

 

Stempelpost van het Pronkjewailpad

Camp Zuiderhorn is ook stempelpost op het langeafstands wandelevenement het Pronkjewailpad, waarbij de wandelaars stap voor stap Groningen en de Groningers ontmoeten, hun verhalen horen en kennismaken met het meest gastvrije pad van Nederland. Alle toeristische toppers van de provincie Groningen worden aangedaan: de Stad Groningen, het Nationaal Park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en de kerken, en ze worden allemaal met elkaar verbonden via het Pronkjewailpad.  

 

Kaasbus

Elke woensdagmorgen rond 11 uur rijdt de kaasbus van Menno en Hester het terrein op met een grote keuze aan lekkere kaassoorten.