Over de omgeving

Kanoën, fietsen, wandelen in de omgeving
Station (traject Groningen – Eemshaven/AG-Ems naar Borkum)
Openluchtmuseum Het Hoogeland
Supermarkt, restaurants en andere voorzieningen
Visvijver en Warffumer bos naast de camping
Kanosteiger en viswater “voor de deur”
Openluchtzwembad en tennisbanen
Wadlopen en/of rondvaart op het wad

 

Cultuurlandschap het Hoogeland in Noord- Groningen

Camp Zuiderhorn is landelijk gelegen, op het Hoogeland van de provincie Groningen. De omgeving is een eeuwenoud cultuurlandschap, zeer aantrekkelijk om doorheen te kanoën, fietsen of wandelen. Het is de streek ten noorden van het Reitdiep en het Damsterdiep, grenzend aan de Waddenzee. Door aanslibbing van de zee is het land hoog gelegen.
Vandaar de naam “Hoogeland”.

Landschap

Geniet op het Hoogeland van de frisse zeelucht, van uitgestrekte landbouwgronden en weidse wolkenluchten in bijzondere kleuren. Niet voor niets zo geliefd bij de kunstenaars van De Ploeg!
Het landschap in Noord Groningen is zeer authentiek. Dijken en vele wierdendorpen getuigen van de strijd tegen het zeewater. Op ontdekkingstocht door dit verstilde gebied treft u prachtige oude borgen, zoals de Menkemaborg in Uithuizen of Borg Verhildersum in Leens, monumentale Romaanse kerken en kloosters, immense herenboerderijen, molens, oude dijken en kronkelende maren. Laat u  verrassen door verschillende galerieën en theeschenkerijen.

Activiteiten

Er is een grote keuze aan fiets-, wandel- en kanoroutes in de omgeving. Denk ook eens aan wadlopen (bijvoorbeeld vanuit het nabij gelegen Noordpolderzijl of Pieterburen), of een rondvaart op het wad.
Komt u met de trein? Onze camping ligt op loopafstand van het station en het dorp (5 tot 10 minuten).

Het openluchtzwembad en tennisbanen bereikt u eenvoudig via een prachtige route door het aangrenzende Warffumer bos.
Direct naast de camping kunt u vissen in de visvijver of in het Warffumer Maar. Kano’s huurt u op de camping, de kanosteiger ligt al voor de deur.

Na 25 minuten met de trein staat u al in het hart van Groningen stad, met vele winkels, musea en uitgaansmogelijkheden. Na 20 minuten met de trein bent u bij de veerboot naar het Duitse Waddeneiland Borkum.

Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

Zeer de moeite waard is een bezoek aan Openluchtmuseum Het Hoogeland, bovenop de Warffumer wierde. Hier krijgt u een beeld van het leven op het platteland van Groningen rond 1900. Ook voor kinderen een hele belevenis.

Horeca en winkels

In Warffum vindt u onder meer de Spar supermarkt (Noorderstraat 20), warme bakker Bouwman (Oosterstraat 28) en fietsenwinkel Jan van Kleef (Oosterstraat 44).
Een hapje eten kan bij Chinees restaurant Hong Sheng en het museumcafé van  Openluchtmuseum Het Hoogeland (speciale ingang aan het Oosterkerkpad, tijdens openingstijden van het museum).
In Usquert, 4 kilometer vanaf Warffum, geniet u van een heerlijk bereid visje bij Visrestaurant “Het Gemeentehuis” .

Een heerlijke Sardinische maaltijd (veel pizza’s) eet of haalt u bij de Sardinische pizzeria Da Giampaola in het station van Baflo (4 kilometer vanaf Warffum).

Snackbar de Buurvrouw vindt u aan de Noorderstraat 11 in Warffum.

 Restaurant de Molenaar in Onderdendam. Heerlijk lunchen of dineren op de begane grond van de oude molen van Onderdendam.  Elke zondag is de molenaar aanwezig om u rond te leiden in de molen.