Over de omgeving

Kanoën, fietsen, wandelen in de omgeving
Station in Warffum (traject stad Groningen – Eemshaven/AG-Ems naar Borkum)
Openluchtmuseum Het Hoogeland
Winkels, restaurants 
Visvijver en Warffumer bos naast de camping
Kanosteiger en viswater “voor de deur”
Openluchtzwembad en tennisbanen in de buurt
Wadlopen en/of rondvaart op het wad

 

Cultuurlandschap het Hoogeland in Noord- Groningen

Camp Zuiderhorn is landelijk gelegen, op het Hoogeland van de provincie Groningen. Een eeuwenoud cultuurlandschap, zeer aantrekkelijk om er te varen, fietsen of wandelen. Het is de streek ten noorden van het Reitdiep en het Damsterdiep, grenzend aan de Waddenzee.
Door aanslibbing van de zee is het land hoog gelegen. Vandaar de naam “Hoogeland”.

 

Landschap

Geniet op het Hoogeland van de gezonde frisse zeelucht, van uitgestrekte landbouwgronden en weidse wolkenluchten in bijzondere kleuren. Niet voor niets zo geliefd bij de kleurrijke kunstenaars van De Ploeg.
Het landschap in Noord Groningen is bijzonder authentiek. Dijken en vele prachtige wierdendorpen getuigen van de strijd tegen het zeewater. Op ontdekkingstocht door dit verstilde gebied treft u schitterende oude borgen, zoals de Menkemaborg in Uithuizen of Borg Verhildersum in Leens, monumentale Romaanse kerken en kloosters, immense herenboerderijen, molens, oude dijken en kronkelende maren. Laat u  verrassen door verschillende galerieën en theeschenkerijen.

 

Activiteiten

Er is een grote keuze aan fiets-, wandel- en kanoroutes in de omgeving. Denk ook eens aan wadlopen, of een rondvaart op het wad.
Komt u met de trein? Onze camping ligt op loopafstand van het station en het dorp (5 tot 10 minuten).

Het openluchtzwembad en tennisbanen bereikt u eenvoudig via een mooie wandel- en fietsroute door het aangrenzende Warffumer bos.
Direct naast de camping kunt u vissen in de visvijver of in het Warffumer Maar. Kano’s en een fluisterboot zijn op de camping te huur, steiger ligt meteen voor de deur.

Na 25 minuten met de trein staat u al in het hart van de stad Groningen, met vele winkels, musea en uitgaansmogelijkheden. Na 20 minuten met de trein bent u bij de veerboot naar het Duitse Waddeneiland Borkum.

 

Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

Zeer de moeite waard is een bezoek aan Openluchtmuseum Het Hoogeland, bovenop de Warffumer wierde.
Hier krijgt u een beeld van het leven op het platteland van Groningen rond 1900. Ook voor kinderen een hele belevenis.

 

Horeca en winkels

In Warffum vindt u onder meer de Spar supermarkt (Noorderstraat 20) en warme bakker Bouwman (Oosterstraat 28) .
Een hapje eten kan bij Chinees restaurant Hong Sheng en het Grand Café Het Spijslokaal gevestigd in Openluchtmuseum Het Hoogeland (speciale ingang aan het Oosterkerkpad, tijdens openingstijden van het museum). 
Het gerenommeerde restaurant Spoorzicht aan de haven van Warffum wordt momenteel verbouwd, maar zal haar deuren weer openen.

Een pure Sardinische maaltijd (veel pizza’s) eet of haalt u bij de Sardinische pizzeria Da Giampaola in het historische stationsgebouw van Baflo (4 kilometer vanaf Warffum).

Snackbar de Buurvrouw vindt u aan de Noorderstraat 11 in Warffum.

 Restaurant de Molenaar in Onderdendam. Goddelijk lunchen of dineren op de begane grond van de oude molen van Onderdendam.Elke zondag is de molenaar aanwezig om u rond te leiden in de molen.